C Slatka tradicija

Sastojci
1 list C oblande
200 g sira
4 jajeta
po ukusu soli
po potrebi brašno
po potrebi prezle
Za prženje:
po potrebi ulje

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Punjene pohovane rolnice od oblandi

Ukusne rolnice.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 3
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
List C oblande staviti i zmeđu dve vlažne krpe i ostaviti da omekša.

U odgovarajuću posudu staviti sir, dodati 2 jajeta, posoliti i sve izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Omekšali list C oblande iseći na devet delova. Uzimati po jedan deo (okretati tako da kockasti deo c oblande bude gore), naneti po kašičicu nadeva od sura, jaja i soli i urolati u rolnice.

Postupak ponoviti i sa preostalim delovima C oblandi i nadevom.

Pripremljene rolnice uvaljati u 2 razmućena jajeta, potom u brašno, pa opet u jaja i na kraju ih uvaljati u prezle.

Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.

Odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Nadev možete napraviti i po sopstvenom izboru, npr.možete u nadev dodati seckanu šunku ili nešto drugo suhomesnato. Svakako dobijate veona ukusne rolnice