C Slatka tradicija

Sastojci
100 ml vode
6 kašika šećera
200 g posnog margarina
100 g bele posne čokolade
220 g mlevenog keksa
2 kašike džema po želji
4 lista C Oblande
1 kašika C kakao u prahu

Naši proizvodi
Oblande Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tijana

Posne oblande

Vrlo jednostavne i veoma ukusne.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Šećer na tihoj vatri karamelisati, dodati 1 dl vode i ostaviti na tihoj vatri da se karamelisani šećer istopi.

Zatim dodati isečen margarin i neprekidno mešati i dodati belu čokoladu, kada se čokolada istopila skloniti fil sa vatre pa dodati keks.

Od dobijene mase odvojiti 3 velike kašike pa dodati džem i C kakao. Filovati oblande.

Premazati koru sa one strane gde su kockice to isto uraditi i sa drugom korom pa ih spojiti.

Ovo ponovimo i sa druge dve oblandice.

Izmešati odvojeni fil sa džemom i C kakaom pa premazati sastavljene oblande (fil ide u sredini oblande) sa glatke stane preko fila staviti isfilovane druge dve oblandice.

Ostaviti oblande na hladno da se stegnu. Seći po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata