C Slatka tradicija

Sastojci
100 g posnog keksa
100 g oraha
150 g C šećera u prahu
1 štangla čokolade
malo ruma
2 kašike posnog margarina
1 mala C oblanda
malo džema
kalup za košnice

Naši proizvodi
Šećer u prahu Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Branislava

Posne košnice

Košnice su toliko ukusne, da ćete poželeti da ih pravite i van sezone slava.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Keks i orahe samleti pa spojiti, dodati margarin, otopljenu čokoladu, rum, C šećer u prahu i malo ušpinovanog šećera.

Rukama dobro izjednačiti. Iseći kružiće od oblandi kao podlogu za košnice.

Gotovim filom puniti kalup košnice koju možete malo obložiti šećerom.

Dobro pritisnuti, zatim malo lupiti da fil izađe, pa je odozdo namazati džemom i zalepiti kružić od oblande.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Košnice mogu da se provuku i kroz otopljenu čokoladu.