C Slatka tradicija

Sastojci
600 g šećera
250 g margarina
300 g keksa
2 kašike C kakaoa
1 kesica C vanilin šećera
4 lista C oblande

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Posne kakao oblande

Jednostavne i praktične.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Šećer i dva decilitra vode staviti na šporet da sirup provri.

Nakon toga skloniti sa vatre i odmah dodati na listiće isečen margarin i stalno mešati da se istopi.

Zatim dodati izlomljen keks, C vanilin šećer i C kakao, pa brzo izmešati da se masa izjednači.

Na C oblandu staviti nekoliko kašika fila i ravnomerno ga premazati, prekriti drugom oblandom i dalje tako redom dok se ne utroši sav materijal.

Pokriti čistom salvetom i preko salvete staviti teži predmet da se fil i oblande dobro zalepe.

Pre služenja kolač iseći na kocke.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Oblande se uvek premazuju sa hladnim filom, kako bi ostale hrskave i mogu se seći na rombove ne mora na kocke.