C Slatka tradicija

Sastojci
300 g šećera
1 dl vode
150 g putera ili margarina
1 vanilin šećer
100 g čokolade (posne)
150 g - 200 g mlevenog keksa (ili oraha)
2 lista male oblande
150 g petit beurre (posni)

Naši proizvodi
Vanilin šećer Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Posna oblanda sa keksom

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Šećer sa vodom špinovati 10 min. Zatim dodati puter ili margarin, čokoladu i mleveni keks.

Staviti prvo manje keksa 150 g, pa ako je potrebno dodati još, ako je masa ređa staviti još 50 g. Mazati odmah oblandu.

Namazati koru, pa odozgo poređati keks koji se potapa u neki sok, pa opet fil i odozgo kora.

Pritisnuti sa nečim teškim i ohladiti.

Seći kada se oblanda ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata