C Slatka tradicija

Sastojci
1 list C oblande
1 čaša šećera (jogurtska)
1 čaša vode (jogurtska)
200 g mlevenih oraha
100 g mlevenog keksa
1 štangla čokolade
žele bombone

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Miroslava

Posna oblanda

Prelep, ukusan i postan, može i za posne i mrsne slave.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Vodu i šećer ušpinovati na kratko oko 5 minuta, dodati mlevene orahe i mleveni keks, zatim i čokoladu.

Dok pripremate fil uvitje oblandu u vlažnu čistu krpu da omekša, potom kada se fil prohladi odviti je i izvadite iz krpe.

Zatim filujte, odnosno premazati list, a na početku poređati žele bombone, uzeti četvrtaste i u raznim bojama.

Naizmenično ređati, zelenu, crvenu, žutu, belu itd., pa uviti u rolat pa ostaviti da se ohladi i stegne lepo.

Za posluženje seći na komade, poređati na tanjiru, dobićete šarene kolačiće prelepog ukusa i izgleda.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Lepo je spremiti ih dan ranije.