C Slatka tradicija

Sastojci
1,5 l mleka
500 g šećera
300 g mlevenog keksa
100 g suvog grožđa
1 C prašak za pecivo
1 pakovanje C oblandi

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Oblanda

Sa mlevenim keksom i C praškom za pecivo.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
1,5 l mleka ukuvati sa 500 g šećera na laganoj vatri dok se mleko ne ukuva, zgusne i dobije boju kao karamela.

U to prokuvati 250 g margarina, 300 g mlevenog keksa, zatim dodati 100 g suvog grožđa i jedan C prašak za pecivo.

Kada masa postane mlaka filovati oblande.

Nakon filovanja ostaviti na hladno i sutra iseći na parčiće.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada se kuva mleko, dobro i često izmešati šećer da se otopi, kako ne bi zagorelo.