C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje C oblandi
1 velika šolja mleka
20 kašika šećera
2 štangle čokolade
8 kašika C griza
1 maragrin (250 g)
100 g čokolade za kuvanje
100 g čokoladnih rolera

Naši proizvodi
Oblande Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana

Oblanda sa C grizom

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prokuvati mleko, šećer i čokoladu, dok se sve lepo rastopi onda u to mleko dodati griz i kuvati dok ne zgusne.

U vruću griz smesu dodati na komade seckan margarin i dobro mešati. Smesu ostaviti da se ohladi, samo toliko da je još mlaka.

Oblande staviti među vlažne krpe kako bi omekšale.

Filovati oblande tako što prvo deo fila rasporediti po oblandi, na jednom kraju poređati rolere i umotati oblandu u rolat.

Postupak ponoviti i sa ostalim listovima oblandi.

Istopiti čokoladu pa preliti preko rolata.

Ostaviti na hladnom da se stegne i seći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata