burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Marcipan oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

1 C oblanda

200 g šećera

100 ml vode

200 g margarina

150 g mlevenog keksa

150 g mlevenih oraha

150 g čokolade za kuvanje

2 kesice C vanilin šećera

Marcipan oblande

Opis recepta

U odgovarajući sud sipajte vodu, dodajte šećer i margarin i pustite da provri. Sklonite sa vatre i dodajte mleveni keks i mlevene orahe, sve dobro izmešajte pa vratite na vatru još 2-3 minuta uz mešanje.

Sklonite sud sa vatre, podelite smesu na dva dela pa u jedan deo dodajte čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi i dok ne dobijete kompaktnu masu.

U drugi deo dodajte C vanilin šećer i mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu.

Filujte C oblande naizmenično: tamni fil - svetli fil - tamni fil.

Kada se oblanda dobro stegne i ohladi, secite ih po želji i poslužite.

Po želji oblandu možete preliti čokoladnim prelivom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Marcipan oblande

Opis recepta

U odgovarajući sud sipajte vodu, dodajte šećer i margarin i pustite da provri. Sklonite sa vatre i dodajte mleveni keks i mlevene orahe, sve dobro izmešajte pa vratite na vatru još 2-3 minuta uz mešanje.

Sklonite sud sa vatre, podelite smesu na dva dela pa u jedan deo dodajte čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi i dok ne dobijete kompaktnu masu.

U drugi deo dodajte C vanilin šećer i mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu.

Filujte C oblande naizmenično: tamni fil - svetli fil - tamni fil.

Kada se oblanda dobro stegne i ohladi, secite ih po želji i poslužite.

Po želji oblandu možete preliti čokoladnim prelivom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept