burger c logo
search
bell

Moja knjižica recepata

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Jaffa oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

400 ml mleka

250 g šećera

150 g margarina

100 g čokolade

600 g mlevenog keksa

300 g jaffa keksa

2 kašike C kakaoa

1 ekstrakt pomorandže

2 lista C oblande

I još:

100 g čokolade

10 g margarina

6 kašika mleka

Jaffa oblande

Opis recepta

U šerpicu sipati mleko, dodati šećer, margarin, C kakao, čokoladu i ekstrakt pomorandže.

Na laganoj vatri prokuvati dok se margarin i čokolada ne istope, a zatim skinuti sa šporeta i umešati mleveni keks po izboru.

Kada se fil prohladi, podeliti ga na dva dela. Na jedan list oblande namazati polovinu fila.

Zatim poređati i blago u fil utisnuti jaffa keks, okrenut čokoladom na dole.

Preko rasporediti ostatak fila, pa staviti drugi list oblande.

Pritisnuti nečim težim oblandu i staviti u frižider da se sjedini, najbolje preko noći.

Sutradan je preliti čokoladom koju ste istopili sa mlekom i margarinom, pa kada se čokolada stegne, seći na štanglice, tako da u svakoj bude polovina jaffa keksa.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Jaffa oblande

Opis recepta

U šerpicu sipati mleko, dodati šećer, margarin, C kakao, čokoladu i ekstrakt pomorandže.

Na laganoj vatri prokuvati dok se margarin i čokolada ne istope, a zatim skinuti sa šporeta i umešati mleveni keks po izboru.

Kada se fil prohladi, podeliti ga na dva dela. Na jedan list oblande namazati polovinu fila.

Zatim poređati i blago u fil utisnuti jaffa keks, okrenut čokoladom na dole.

Preko rasporediti ostatak fila, pa staviti drugi list oblande.

Pritisnuti nečim težim oblandu i staviti u frižider da se sjedini, najbolje preko noći.

Sutradan je preliti čokoladom koju ste istopili sa mlekom i margarinom, pa kada se čokolada stegne, seći na štanglice, tako da u svakoj bude polovina jaffa keksa.

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept