burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Jafa oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

1 manja C oblanda

200 ml mleka

1 kesica C vanilin šećera

400 g šećera

250 g margarina

100 g čokolade

500 g mlevenog keksa

2 manje zamrznute narandže

150 g pečenih seckanih lešnika

Dekoracija:

100 g čokolade za kuvanje

5 kašika mleka

10 g margarina

po želji šarene mrvice

Jafa oblanda

Opis recepta

U posudi sipati mleko,šećer i C vanilin šečer. Dodati margarin i čokoladu.

Staviti na srednjoj temperaturi da se sve lepo otopi. Povremeno promešati. Kada provri skloniti sa ringle.

Narandže izrendati na sitno. Od jedne izrendati koricu, skinuti beli deo pa izrendati sredinu. Od druge narandže izrendati samo sredinu.

Rendanu narandžu dodati u vruću smesu od čokolade, mleka, šećera i margarina.

U većoj posudi izmešati keks i sitno seckane lešnike.

Smesi od keksa i lešnika dodati smesu od čokolade i narandže i mešati. Smesu umutiti mikserom.

Standardno filovati listove C oblande sa kockicama okrenutim na gore. Poslednju koru ne mazati filom.

Uviti u providnu foliju i pretisnuti čvrstim predmetom. Ostaviti oko 1 h da se stegne može i manje.

Rastopiti čokoladu sa mlekom i margarinom zatim preliti oblandu. Po želji posuti šarenim mrvicama.

Ostaviti da se stegne čokolada. Seći parčiće željene veličine i poslužiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Jafa oblanda

Opis recepta

U posudi sipati mleko,šećer i C vanilin šečer. Dodati margarin i čokoladu.

Staviti na srednjoj temperaturi da se sve lepo otopi. Povremeno promešati. Kada provri skloniti sa ringle.

Narandže izrendati na sitno. Od jedne izrendati koricu, skinuti beli deo pa izrendati sredinu. Od druge narandže izrendati samo sredinu.

Rendanu narandžu dodati u vruću smesu od čokolade, mleka, šećera i margarina.

U većoj posudi izmešati keks i sitno seckane lešnike.

Smesi od keksa i lešnika dodati smesu od čokolade i narandže i mešati. Smesu umutiti mikserom.

Standardno filovati listove C oblande sa kockicama okrenutim na gore. Poslednju koru ne mazati filom.

Uviti u providnu foliju i pretisnuti čvrstim predmetom. Ostaviti oko 1 h da se stegne može i manje.

Rastopiti čokoladu sa mlekom i margarinom zatim preliti oblandu. Po želji posuti šarenim mrvicama.

Ostaviti da se stegne čokolada. Seći parčiće željene veličine i poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept