C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje C slatkih oblandi
10 jaja
250 g šećera
250 g C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
1 margarin
300 g mlevenog keksa

Naši proizvodi
Oblande Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Dečija radost

Kada želim da obradujem svoje ukućane brzom a ukusnom poslasticom pravim ove oblande. Lako se prave, ali se još brže pojedu...

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Potrebno je dve činije.

U prvoj umutiti margarin sa 250 grama šećera u prahu i 2 C vanilin šećera.

Kada je dobro umućeno, dodavati jedno po jedno, 10 žumanaca.

U drugoj činiji umutiti 10 belanaca sa šećerom u čvrst sneg.

Polako u to dodati mleveni keks i lagano izmešati varjačom.

Filovati C oblande redom, žuti fil od žumanaca, pa oblanda, pa fil od mlevenog keksa, tako dva puta.

Oblandu poslužiti nakon što je odstojala bar sat vremena.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Nema posebnog saveta koji se odnosi na ovaj recept, osim možda da je često potrebna dupla mera.