burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Čokoladni rolatići od C oblandi

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

4 lista manje C oblande (ili 2 lista velike C oblande)

2 jajeta

80 g šećera

2 C vanilin šećera

60 g margarina

100 g čokolade za kuvanje

Za glazuru:

100 g čokolade za kuvanje

Čokoladni rolatići od C oblandi

Opis recepta

Dve čiste kuhinjske krpe natopiti vodom i dobro ocediti i između njih staviti listove oblandi. Ostaviti da oblanda omekša.

Za to vreme pripremiti fil:
U šerpicu staviti jaja, šećer i C vanilin šećer, izmešati ručnom žicom za mućenje, dodati margarin, izmešati i staviti na vatru.

Kuvati na umerenoj vatri neprekidno mešajući. Dodati čokoladu za kuvanje, mešati dok se čokolada ne otopi i fil ne dobije potrebnu gustinu. Skloniti sa ringle.

Omekšali list C oblandi iseći na pola i premazati filom (ne gde su široke kocke već ravnu stranu c oblande premazati filom).

Uviti u rolat i ostaviti da se stegne. Po želji možete sve tako praviti, ostaviti ih da se stegnu i seći.

Možete preseći oblande još jednom (znači kad ste presekli na pola opet oba dela iseći na pola kako bi se dobile manje rolnice).

Čokoladu za kuvanje otopiti na pari i oba kraja rolnica umakati u čokoladu.

Ostaviti da se čokolada stegne, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Čokoladni rolatići od C oblandi

Opis recepta

Dve čiste kuhinjske krpe natopiti vodom i dobro ocediti i između njih staviti listove oblandi. Ostaviti da oblanda omekša.

Za to vreme pripremiti fil:
U šerpicu staviti jaja, šećer i C vanilin šećer, izmešati ručnom žicom za mućenje, dodati margarin, izmešati i staviti na vatru.

Kuvati na umerenoj vatri neprekidno mešajući. Dodati čokoladu za kuvanje, mešati dok se čokolada ne otopi i fil ne dobije potrebnu gustinu. Skloniti sa ringle.

Omekšali list C oblandi iseći na pola i premazati filom (ne gde su široke kocke već ravnu stranu c oblande premazati filom).

Uviti u rolat i ostaviti da se stegne. Po želji možete sve tako praviti, ostaviti ih da se stegnu i seći.

Možete preseći oblande još jednom (znači kad ste presekli na pola opet oba dela iseći na pola kako bi se dobile manje rolnice).

Čokoladu za kuvanje otopiti na pari i oba kraja rolnica umakati u čokoladu.

Ostaviti da se čokolada stegne, servirati i poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept