burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Čokoladne lešnik rolnice od oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

3 lista C oblande

200 g mlevenog keksa

150 g mlevenih pečenih lešnika

1 C vanilin šećer

50 g C kakao u prahu

1 jogurtska čaša vode

2 jogurtske čaše šećera

1 margarin

Još:

150 g čokolade za kuvanje

1 kašika ulja

1 kašika mlevenog pečenog lešnika

Čokoladne lešnik rolnice od oblande

Opis recepta

Mleveni keks, mleveni lešnik, kakao i vanilin šećer sjedinite u jednoj posudi.

U šerpi sipajte vodu i šećer i pustite da provri. Tada dodajte margarin isečen na kockice. Kada se margarin otopio, dodajte smesu od keksa i lešnika i mešajte.

Kuvajte nadev na laganoj vatri, mešajući da ne zagori. Kada se smesa zgusnula sklonite šerpu sa šporeta i ostavite da se malo prohladi.

Za to vreme listove oblande uvijte u mokre kuhinjske krpe kako bi omekšali, ali pazite da ne omekšaju previše.

Hrapavu stranu lista oblande ravnomerno premažite filom, presecite list po dužini na pola i pažljivo urolajte. Postupak ponovite sa preostalim listovima oblande.

Dobijene rolate ostavite na hladnom npr. u frižideru par sati a najbolje preko noći da se fil lepo stegne.

Svaki rolat isecite na 6-7 jednakih rolnica.

Čokoladu otopite sa uljem, svaku rolnicu uronite u otopljenu čokoladu i spustite na papir za pečenje, pospite malo mlevenog lešnika odozgo.

Postupak ponovite sa svim rolnicama. Ostavite da se čokolada stegne a zatim servirajte.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Čokoladne lešnik rolnice od oblande

Opis recepta

Mleveni keks, mleveni lešnik, kakao i vanilin šećer sjedinite u jednoj posudi.

U šerpi sipajte vodu i šećer i pustite da provri. Tada dodajte margarin isečen na kockice. Kada se margarin otopio, dodajte smesu od keksa i lešnika i mešajte.

Kuvajte nadev na laganoj vatri, mešajući da ne zagori. Kada se smesa zgusnula sklonite šerpu sa šporeta i ostavite da se malo prohladi.

Za to vreme listove oblande uvijte u mokre kuhinjske krpe kako bi omekšali, ali pazite da ne omekšaju previše.

Hrapavu stranu lista oblande ravnomerno premažite filom, presecite list po dužini na pola i pažljivo urolajte. Postupak ponovite sa preostalim listovima oblande.

Dobijene rolate ostavite na hladnom npr. u frižideru par sati a najbolje preko noći da se fil lepo stegne.

Svaki rolat isecite na 6-7 jednakih rolnica.

Čokoladu otopite sa uljem, svaku rolnicu uronite u otopljenu čokoladu i spustite na papir za pečenje, pospite malo mlevenog lešnika odozgo.

Postupak ponovite sa svim rolnicama. Ostavite da se čokolada stegne a zatim servirajte.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept