burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Čoko-rum rol oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

3 lista C oblandi

180 g C šećera u prahu

180 g margarina

180 g čokolade za kuvanje

30 g C kakaoa

1,5 kašika ruma

4 kašike prženih i mlevenih lešnika ili keksa

100 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

100 g mlevenih lešnika ili keksa

Čoko-rum rol oblande

Opis recepta

Izdvojimo tri lista do oblandi i umotamo svaku u po dve vlažne krpe i ostavimo da odstoje nekih 35 minuta.

Za to vreme ćermo pripremiti kremu. U posudu za miksanje sipamo otopljen i prohlađen margarin, dodajemo C šećer u prahu i kratko miksamo, zatim dodajemo istopljenu čokoladu, C kakao, rum i lešnike/keks, sve sastojke sjediniti mikserom.

Kremu delimo na tri dela, uzimamo sada oblande-koje su sada savitljive i preko hrapavije strane razmazujemo fil.

Kako smo fil razmazali, sada oblande sečemo na tri jednaka dela po dužini i svaki deo srolamo. Od jednog lista oblande dobijemo tri srolana dela.

Postupak ponovimo i sa ostale dve oblande. Oblande stavljamo u frižider da se stegnu. Kada se oblande stegnu sečemo ih na manje rolnice.

Čokoladu i ulje sam istopila u mikrotalasnoj, takođe možete i na pari. Jedan kraj rolnice umačem u čokoladu, ocedim i isti taj deo uvaljam u keks/lešnike, drugi deo rolnice umočim samo u čokoladu. Ponavljam postupak dok glazurom ne obložim sve rolnice.

Ređam rolnice na tacnu i ostavljam ih tu dok se ne stegne čokolada, kasnije ih prebacujem u frižider i nakon toga su spremne za služenje.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Čoko-rum rol oblande

Opis recepta

Izdvojimo tri lista do oblandi i umotamo svaku u po dve vlažne krpe i ostavimo da odstoje nekih 35 minuta.

Za to vreme ćermo pripremiti kremu. U posudu za miksanje sipamo otopljen i prohlađen margarin, dodajemo C šećer u prahu i kratko miksamo, zatim dodajemo istopljenu čokoladu, C kakao, rum i lešnike/keks, sve sastojke sjediniti mikserom.

Kremu delimo na tri dela, uzimamo sada oblande-koje su sada savitljive i preko hrapavije strane razmazujemo fil.

Kako smo fil razmazali, sada oblande sečemo na tri jednaka dela po dužini i svaki deo srolamo. Od jednog lista oblande dobijemo tri srolana dela.

Postupak ponovimo i sa ostale dve oblande. Oblande stavljamo u frižider da se stegnu. Kada se oblande stegnu sečemo ih na manje rolnice.

Čokoladu i ulje sam istopila u mikrotalasnoj, takođe možete i na pari. Jedan kraj rolnice umačem u čokoladu, ocedim i isti taj deo uvaljam u keks/lešnike, drugi deo rolnice umočim samo u čokoladu. Ponavljam postupak dok glazurom ne obložim sve rolnice.

Ređam rolnice na tacnu i ostavljam ih tu dok se ne stegne čokolada, kasnije ih prebacujem u frižider i nakon toga su spremne za služenje.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept