burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Carigradske oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

1 C oblanda

10 jaja

30 kašika kristal šećera

4 kašike meda

150 g seckanih oraha

100 g suvog grožđa

Carigradske oblande

Opis recepta

Odvojiti belanca od žumanceta i stavljati u veću i dublju posuda. To uraditi sa svh 10 jaja.

Mikserom umutiti belanca u čvrstu penu. U to dodati 10 kašika šećera i umutiti u čvrst sneg.

Zatim dodati drugih 10 kašika šećera i mutiti da bude čvrst sneg. Tako uraditi i sa preostalih 10 kašika šećera.

U veću i dublju šerpu staviti med i zagrejati ga da počne da vri i onda u njega usuti dobijeni sneg i stalno mešati par minuta na ringli, a potom skinuti sa ringle kada povučeš varjaču po filu a ostane trag.

U fil dodati naseckane orahe i suvo grožđe i promešati. Na poslužaonik veličine C oblande staviti list oblande tako da kockice budu gore i staviti četvrtinu fila pa razmazati po celoj površini.

Isto ponoviti i sa preostala tri lista oblande, a potom i petu na koju se ne stavlja fil.

Na gornju oblandu staviti teži predmet - obično neku tepsiju - kako bi se zalepila. Oblande seći po želji.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Carigradske oblande

Opis recepta

Odvojiti belanca od žumanceta i stavljati u veću i dublju posuda. To uraditi sa svh 10 jaja.

Mikserom umutiti belanca u čvrstu penu. U to dodati 10 kašika šećera i umutiti u čvrst sneg.

Zatim dodati drugih 10 kašika šećera i mutiti da bude čvrst sneg. Tako uraditi i sa preostalih 10 kašika šećera.

U veću i dublju šerpu staviti med i zagrejati ga da počne da vri i onda u njega usuti dobijeni sneg i stalno mešati par minuta na ringli, a potom skinuti sa ringle kada povučeš varjaču po filu a ostane trag.

U fil dodati naseckane orahe i suvo grožđe i promešati. Na poslužaonik veličine C oblande staviti list oblande tako da kockice budu gore i staviti četvrtinu fila pa razmazati po celoj površini.

Isto ponoviti i sa preostala tri lista oblande, a potom i petu na koju se ne stavlja fil.

Na gornju oblandu staviti teži predmet - obično neku tepsiju - kako bi se zalepila. Oblande seći po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept