C Slatka tradicija

Sastojci
1 litar mleka
800 g kristal šećera
300 g mlevenog keksa
100 g suvog groždja
2 kesice C vanilin šećera
250 g margarina
1 pakovanje C oblandi

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tijana

Bakine oblande

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U šerpu dodamo šećer i mleko i stavimo da provri.

Kada provri smanjimo vatru i uz (povremeno) mešanje kuvamo dok smesa ne dobije karamelastu boju.

Kada smatrate da je smesa gotova, stavite keks, C vanilin šećer i suvo groždje, dobro sjedinite sastojke.

Nakon toga dodajemo i margarin koji dobro umutimo u smesu.

Ostavimo malo da se prohladi i filujemo C oblande.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prvi savet je da se dobro pazi pri kuvanju mleka i šećera da smesa ne zagori.

Drugi savet je da se već napravljene oblande prekriju nečim malo težim (šerpa ili daska za sečenje) i ostavi tako par sati da se ohladi i stegne fil.