C Slatka tradicija

Sastojci
300 g mlevene plazme
200-250 ml mleka (1 šolja)
200-250 ml vode (1 šolja)
3 kesice C želatina
200 ml slatke pavlake
400 g pavlake
4 kašike šećera
125 g C šećera u prahu
125 g margarina
500 g voća po želji (jagode, maline, šumsko voće, breskve, sve što volite)

Naši proizvodi
Želatin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Zokin čizkejk

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Plazmu pomešati sa šećerom, dodati šolju mleka i rastopljeni margarin. To je kora.

Jedan i po želatin razmutiti u pola šolje vode i ostaviti da odstoji 10-15 minuta i onda na tihoj vatri istopiti. Umutiti slatku pavlaku.

Kiselu pavlaku pomešati sa prah šećerom i sjediniti sa slatkom pavlakom. Dodati u sve to želatin.

Preliti preko kore i staviti u zamrzivač da se stegne 15-20 minuta.

Skuvati voće sa malo vode 10-15 minuta. Dok se voće kuva razmutiti jedan i po želatin sa pola šolje vode.

Kad se voće skuva dodati želatin. Sipati voće preko pavlake i opet vratiti u zamrzivač da se stegne 15-ak minuta.

Kasnije čuvati u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Količina vode i mleka zavisi od pleha ili činije u kojoj pravite pa procenite. Odlična kombinacija slatkog i kiselog. Prava letnja poslastica.