C Slatka tradicija

Sastojci
Suvi sastojci:
350 g brašna
250 g šećera
1 kesica C vanilinog šećera
1 kesica C praška za pecivo
Mokri sastojci:
300 ml mleka
125 ml ulja
2 jaja
I još:
300 g voća po izboru
2 kesice C šlag pene

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Voćni mafini

Voćni mafini vrlo osvežavajući odlični kao dezert ili kao doručak uz čašu mleka.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sjediniti mokre sastojke i posebno promešati suve sastojke zatim ih dodati u mokre sastojke i varjačom umešati sve dok se ne dobije glatka smesa.

U kalupu za mafine staviti papirne korpice za mafine zatim sipati malo smese za mafine stviti voće pa prekriti smesom.

Korpica treba da bude napunjena 2/3 smesom.

Mafine peći 15 min. na 200C.

Ukupno ispadaju 24 mafina.

Kada se mafini ohlade ukrasiti ih C šlag penom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Testo je bolje ako odstoji 10 minuta pre pečenja.