C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
2 jaja
75 g šećera
3 kašike hladne vode
75 g brašna
1 C prašak za pecivo
1. Fil:
3 C pudinga od vanile
1,25 l mleka
7 kašika šećera
2 C vanilin šećera
2. Fil:
1/2 l mleka
4 kašike C čvrstina
5 kašika šećera
125 g margarina
Dodatno:
četvrtasti keks
voće
125 g C šlag krema

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vinkica

Voćni kolač

Osvežavajući, lagan, prava letnja poslastica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 18
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kore:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati vodu. C prašak za pecivo pomešati sa brašnom, dodati i promešati varjačom i staviti da se peče. Kada je gotova kora ostaviti da se ohladi.

1. Fil:
1 l mleka staviti da se kuva sa šećerom i C vanilin šećerom. U drugoj posudi pomešati ostatak mleka sa C pudingom.

Sipati u vruće mleko i mešati varjačom dok se ne zgusne. Vruć puding sipati preko kore i odmah poređati četvrtasti keks.

2. Fil:
Skuvati 1/2 l mleka sa C čvrstinom i šećerom. Kao puding. Kada se ohladi (više da bude mlak) umutiti margarin, mutiti dok se ne dobije kompaktna masa.

Ovaj fil ide preko keksa. Gore voće (ja obično mešam jagode i banane, zavisi od ukusa), može bilo koje voće.

Preko voća ide C šlag. 125 g C šlaga umutiti sa 250 ml mleka.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač ostaviti da se ohladi pre služenja.