C Slatka tradicija

Sastojci
150 g keksa
300 g C griza
500 g višnje
1 l mleka
2 C pudinga od vanile
2 C šlaga
180 g šećera
2 C vanilin šećera
200 g C šećera u prahu
150 g C griza
250 g margarina

Naši proizvodi
Pšenični griz Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tamara

Voćna kocka

Za rashlađivanje.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Naređati na dnu tepsije keks, zatim sipati šećer u višnje i ostaviti da odstoje malo, za to vreme skuvati C griz da bude gust.

Kada bude gotov griz, dodati višnje i promešati da se sve sjedini da bude kremasta smesa i kuvati još 1-2 minuta, smesu nanesti na keks u tepsiju.

Zatim u posudu staviti 2 C pudinga, 2 kašike šećera, 2 C vanilin šećera i 750 ml mleka, to promešati i ostaviti.

Ostatak mleka staviti da se kuva, kada provri dodamo puding, puding ostaviti da se ohladi.

U 250 g margarina dodamo 200 g C šećera u prahu i to izmiksirati. Zatim margarin dodajemo u puding i dobro izmiksirati. Smesu premazati u tepsiji na višnjama.

Dva šlaga pripremiti po upustvu sa kesice. Nanesti šlag u tepsiju, preko šlaga narendati 50 g čokolade.

Ostaviti da se kolač rasladi u frižideru oko pola sata-sat.

Kolač iseći na kocke i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata