C Slatka tradicija

Sastojci
5 dl mleka
2 C vanilina šećera
150 g šećera
3 dl slatke pavlake
15 g C želatina
preliv od čokolade

Naši proizvodi
Vanilin šećer Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Vanil krem sa čokoladom

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U manjoj šerpici proključati mleko i vanilin šećer. Posebno umutiti žumanca i šećer, pa kuvati na pari, postepeno dodavati ključalo mleko dok se fil ne zgusne.

Želatin preliti sa šest kašika vode i ostaviti da nabubri, kad nabubri dodati ga u prohlađen fil i promešati.

Posebno umutiti slatku pavlaku, dodati fil i pomešati.

Preliv od čokolade sipati na dno čaša ili činija gde ćemo sipati krem, a odozgo sipamo krem, koji možemo ukrasiti i voćem po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Jagode ili maline su savršen dodatak ovom kremu.