C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit od čokolade:
250 ml brašna
na vrh kašičice C sode bikarbone
50 g putera
180 g čokolade
120 g šećera
2 jajeta
Fil:
3 kesice sladoleda C Eskimko od vanile
200 g zamrznutih višanja
250 g šećera

Naši proizvodi
Soda bikarbona Eskimko sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Švarcvald ledene kocke

Lep i dekorativan kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Na pari zajedno otopite izlomljenu čokoladu i puter. Skinite sa ringle, dodajte šećer, promešajte, dodajte jaja i energično mutite da dobijete homogenu smesu, dodajući malo po malo mešavinu brašna i sode bikarbone.

Dobijenu masu preručite u četvrtast pleh, obložen papirom za pečenje, poravnajte spatulom da bude debljine od oko 1 cm i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Pečeni biskvit izvadite iz rerne, malo ohladite, preručite na radnu površinu i ostavite da se sasvim hladi.

Za to vreme pripremite sladoled prema uputstvu proizvođača i ostavite ga da odstoji u frižideru.

Višnje pospite šećerom, sačekajte da malo puste sok, pa kuvajte na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje.

Kada se masa zgusne ohladite je i dve trećine pomešajte sa sladoledom.

Ohlađeni biskvit po dužini prepolovite, jedan deo položite u četvrtast pleh, obložen providnom folijom, premažite ga mešavinom sladoleda i višanja, poklopite drugim delom i ostavite da najmanje dva sata stoji u zamrzivaču.

Neposredno pre služenja isecite na 12 kocki i na svaku položite po kašičicu višanja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata