C Slatka tradicija

Sastojci
200 g pirinča
250 g šećera
1 kesica C želatina
1 kašika cimeta
1 C vanilin šećer
1 litar mleka
C šlag

Naši proizvodi
Želatin Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Sutlijaš sa šlagom

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U šerpu sipati mleko, staviti na ringlu, malo ugrejati, pa dodati 3 kašike šećera i cimet.

Promešati i dodati pirinač. Povremeno mešajući, kuvati sutlijaš dok se ne zgusne.

Dodati C vanilin šećer i promešati. Rastvoriti želatin u vodi i ostaviti da omekša, pa dodati u sutlijaš.

Preostali šećer sipati u drugu šerpu i pržiti dok ne dobijete karamel masu zlatne boje.

U kalup za kuglof staviti karamel, dodati preko sutlijaš i ubaciti da se suši u rerni 30 minuta na 50 stepeni.

Izvaditi i ostaviti da se ohladi. Ohlađeno prevrnuti na tacnu, tako da karamel dođe gore.

Mikserom ummutiti mleko i C šlag, pa sredinu napuniti pomoću šprica, a potom šlagom ukrasiti i spoljašnju ivicu.

Po želji odozgo ukrasiti orašastim plodovima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata