C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml mleka
200 ml jogurta
2 žumanca
5 kašika šećera
4 kašike ulja
1 C suvi kvasac
1 C vanilin šećer
oko 500 g brašna
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Štrudla

Štrudla je veoma ukusna i nije zahtevna.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U mlako mleko dodati C suvi kvasac i malo brašna i ostaviti da nadođe.

U međuvremenu umutiti žumanca sa 5 kašika šećera, dodati ulje, nadošli kvasac, C vanilin šećer i jogurt.

Dobro umutiti pa dodavati brašno i umesiti glatko testo.

Ostavi da odstoji na toplom mestu da testo nadođe nekih 30 minuta.

Podeliti testo na 2 loptice. Svaku lopticu razviti u koru i filovati po želji (pekmez, orasi, mak).

Uviti u rolat i staviti u tepsiju u kojoj ste stavili papir za pečenje.

Pokriti krpom i opet ostaviti da miruje 30 minuta.

Peći na 180 stepeni 30 minuta.

Pečenu štrudlu posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Štrudlu možete staviti u zamrzivač i po potrebi vaditi.