C Slatka tradicija

Sastojci
Kora (mera je čaša od 2 dl) :
2 čaše jogurta
1 čaša kokosa
1 čaša šećera
1 čaša pšeničnog griza C
1 C prašak za pecivo
Preliv za koru:
3 dl vode
4 kašike šećera
1 C vanilin šećer
Fil:
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
šećera po ukusu
C šlag

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Laura

Sočni kokos kolač

Ovaj kolač se izuzetno lako i brzo napravi, a ukus je božanstven. Ako imate nenajavljene goste, ovaj kolač će te napraviti brzo, a svi će prste da poližu.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prvo se skuva preliv. Stavi se voda i šećer da se skuva i kada proključa, skloni se sa vatre da se ohladi.

Za koru, sve sastojke redom, umutiti varjačom, da se sjedine i sipati u nauljen i brašnom posut pleh veličine 21x30.

Staviti u prethodnu zagrejano rernu, na 180 c nekih 20 minuta.

Dok se kora peče, skuvati C puding, i staviti šećera po ukusu (ja obično stavim oko 6 supenih kašika šećera).

Vruću koru, odmah po vađenju iz rerne, preliti ohlađenim prelivom, sačekati koji minut da upije, zatim preliti vrućim pudingom.

Kada se kolač ohladio, umutiti C šlag, ja obično stavim najmanje 2 komada, i premazati kolač sa njim.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ovaj kolač je veoma praktičan, jer osim što se napravi za pola sata, možete stalno da menjate ukuse pudinga i uvek dobijate drugačiji kolač.