C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
500 g brašna
100 ml ulja
1 jaje
1/2 kašičice soli
1 C suvi kvasac
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
250 ml ulja
4 kašike šećera
1 jaje za premazivanje
Za fil:
1 C puding od vanile
šećer po ukusu
300 g malina
300 ml vode

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding sa ukusom maline

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Slatke kiflice sa pudingom i malinama

Zanimljiv spoj.

Vreme pripreme: 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Testo:
U toplo mleko staviti kvasac sa šećerom i C vanilin šećerom da se aktivira.

Brašno pomešati sa C praškom za pecivo i solju, pa dodati ulje, jaje i aktivirani kvasac i zamesiti meko testo.

Testo staviti da odstoji samo toliko dok se priprema fil, meko je i brzo nadođe.

Fil:
U šerpicu staviti maline, 200 ml vode i šećer i pustiti da provri, pa zakuvati sa pudingom razmućenim u preostalih 100 ml vode.

Ostavite da se malo prohladi.

Premesiti testo i praviti kiflice ili druge oblike, puniti ih filom od malina.

Premazati jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 180 C dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Da bi testo fino naraslo držite brašno na toplom mestu pre pripreme.