C Slatka tradicija

Sastojci
2 šolje brašna (šolje su od 2 dl)
1 šolja C šecera u prahu + za posipanje
2 šolje C pšeničnog griza
1+1 kesica C vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
125 g margarina (može i posni)
2 tegle domaćeg kompota od kupina (mogu i sveže ili zamrznute)

Naši proizvodi
Šećer u prahu Pšenični griz Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Sneško domaćica

Sipana pita sa kupinama

Domaća poslastica sa kompotom od kupina.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12-15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kompot od kupina prespite u cediljku da se ocedi višak tečnosti.

U dublji sud stavite brašno, C pšenični griz, C šećer u prahu, 1 C vanilin šećer i C prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte. Margarin istopite.

Uzeti kalup 40x20 i obložite ga papirom za pečenje koji ste pokvasili hladnom vodom i ocedili. Papir podmažite sa par kašika margarina.

Sada, koristeći istu šolju, na dno kalupa sipajte 1,5 šolju smese i ravnomerno rasporedite. Nanesite pažljivo polovinu kupina.

Opet sipajte 1,5 šolju smese i drugu polovinu kupina. Odozgo sipajte ostatak smese i lepo rasporedite po celom kolaču.

Preko kašikom sipajte otopljen margarin i rasporedite po vrhu kolača. Na kraju pospite jednom kesicom C vanilin šećera.

Uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni sa ventilatorom, i stavite da se kolač peče. Kada lepo porumeni i uhvati koricu negde oko 40 minuta, kolač je gotov.

Izvadite ga iz rerne, pokrite i ostavite da se ohladi. Kolač izvadite zajedno sa papirom za pečenje iz kalupa.

Isecite kolač na kocke, pospite C šećerom u prahu i poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata