C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg mekog brašna
5 dl mleka
3 dl ulja
1 kocka svežeg kvasca
2 kašike šećera
2 jaja
2 kašike C kakao
Za sirup:
600 g šećera
2 kesice C vanilin šećera
6 dl vode

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Šarene kiflice

Šarene slatke kiflice

Vreme pripreme: 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Brašno podeliti na 2 dela. U jedan deo staviti 250 ml mleka, 150 ml ulja, pola kocke kvasca, 1 kašika šećera i 1 jaje. Od toga umesiti belo testo.

Isto uraditi sa ostalom polovinom materijala, samo dodati C kakao prah, kako bi dobili crno testo. Svaki deo testa podeliti na 2 loptice.

Zatim na pobrašnjenoj radnoj površini, oklagijom rastanjiti belu, pa preko nje crnu lopticu u veći krug.

Još malo oklagijom valjati da se crni deo testa i beli slepe.

Krug seći na trouglove po željenoj širini i uvijati kiflice.

Ponoviti postupak sa preostalim lopticama.

Kifle ređati u pleh. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

Za to vreme skuvati sirup. Pečene kiflice potapati u sirup

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Idealno ide uz kafu ili čaj.