C Slatka tradicija

Sastojci
220 g brašna
120 g margarina (sobne temperature)
100 g šećera
1 kesica pudinga od vanile C
2 žumanceta
2 kašike mleka
Za posipanje i dekoraciju:
3 kašike šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera C

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Puding kiflice

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Brašno stavite u posudu za mućenje, dodajte ostale sastojke i mikserom (nastavcima za testo) zamesite testo.

Testo će vam biti neverovatno žute boje zbog pudinga i fino i pogodno valjanje.

Od testa oblikujte valjak debljine 2 cm. Seći komade debljine 1 cm.

Dva pleha od rerne obložite sa papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 180 C.

Oblikujte male kiflice i slažite ih u pripremljen pleh praveći razmaka. Pecite ih 12 minuta.

Pečene ostavite da se malo prohlade u plehu u kome su se pekle, a zatim ih pospite sa šećerom i vanilin šećerom (koji ste predhodno pomešali i prosejali).

Keksiće spremite u limenu kutiju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Puding možete koristiti bilo koji ukus, jako je ukusno sa jagodom.