C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
230 g brašna T-400
1 puna kašika C Čvrstina
1 kesica C Praška za pecivo
1/4 kašičice C sode bikarbone
prstohvat soli
3 kašike C Kakao praha
100 g šećera
1 kesica C Vanilin šećera
250 ml hladne vode
80 ml suncokretovog ulja
3 kašike ruma
1 kašičica vinskog sirćeta
pola banane
Za punjenje:
12 (nepunih) kašičica pekmeza od kajsija
Za glazuru:
4 kašike vode
2 kašike C Šećera u prahu
2 kašike C Kakao praha
na vrh noža C Praška za pecivo
1 kašika suncokretovog ulja

Naši proizvodi
Čvrstin Soda bikarbona Kakao prah Vanilin šećer Šećer u prahu Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Vegetarijanka u kuhinji

Posni čokoladni mafini

Čokoladni mafini sa C proizvodima.

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U jednoj posudi pomešati prosejano brašno sa praškom za pecivo, solju, sodom bikarbonom i C Čvrstinom. Tome dodati C Kakao prah, šećer i C Vanilin šećer.

Sirće sipati u manji deo vode i promešati. Ostatak vode uliti u veću posudu, dodati rum, mešavinu sirćeta i vode, ulje, pa lepo promešati.

Potom dodati i pola ispasirane banane i sve sjediniti. Smesu iz prve posude dodavati postepeno u ovu sa vodom i lepo sjediniti sastojke.

Ukoliko se smesa učini previše retkom, dodati još kašiku brašna, eventualno dve, ali ne više od toga. Smesa treba biti prilično retka.

U svaku rupu kalupa za mafine staviti papirnu korpicu za pečenje, pa u njih rasporediti dobijenu smesu. Ima je za 12 mafina.

Zatim, u svaku napunjenu korpicu, po sredini smese, staviti po kašičicu džema. Mafine peći u rerni zagrejanoj na 180°C. Gotovi su za 15-20 minuta, ali svakako preporučujem blagovremenu proveru čačkalicom.

Pečene mafine ostaviti u kalupu 10-ak minuta, a potom ih izvaditi. Sačekati da se malo prohlade, a potom ih prelivati glazurom koja se sprema na sledeći način:

U malu šerpu sipati 4 kašike vode, dodati 2 kašike C Šećera u prahu, promešati, i staviti na šporet da se ugreje. Kada se šećer otopi, dodati 2 kašike C Kakao praha, kašiku ulja i na vrh noža C Praška za pecivo.

Sve lepo promešati i skloniti sa šporeta. U slučaju da je smesa previše retka, možete nastaviti da je mešate dok je na šporetu, ili dodati još malo šećera ili kakao praha. A, možete, jednostavno, za početak staviti 3 kašike vode, pa, ako je potrebno, dodati i četvrtu.

Mafine umakati u dobijenu smesu, ili ih prelivati kašikom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata