C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna
160 g C šećera u prahu
250 g margarina
1 C prašak za pecivo
Belog vina toliko da se zamesi testo (mala šoljica od kafe)
1 kesica prehrambene boje (1-narandzasta,1-žuta)

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasminka

Posne breskvice

Divne i ukusne breskvice!

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Fil:
2-3 kašike pekmeza od kajsije, 125 g margarina, aroma ruma, 2 kašike C kakaoa, šećera po želji.

Zamesiti testo i ostaviti u frižideru 1h.

Pleh obložiti pek papirom pa ređati, tj praviti male kuglice veličine oraha.

Peći na umerenoj temperaturi da ostanu svetle, ne manje od 15 minuta, a ni više od 20 minuta na 175 C.

Tople ispečene kuglice pažljivo izdubljivati nožem.

Dobijeni izmrvljeni keks spojiti sa sastojcima za fil pa filovati breskvice, tj spajati ih po dve.

Umakati kratkim potezima u jednu pa u drugu boju, pa uvaljati u kristal šećer cele breskvice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Paziti da se ne drže previše u boji, tj vodi da se ne bih kasnije raspadale, jer je krhko testo. Ne dubiti previše kuglice.