C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
2 šolje brašna
2 C šolje griza
1 šolja šećera
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
Fil:
1,5 šolja rendanih jabuka
1 šolja šećera
1 C vanilin šećer
1 narendana korica limuna
2 kafene kašičice cimeta
Dodatno:
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Violeta

Posna lenja pita sa jabukama

Osvežavajući kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Prvo pripremiti fil, tako što se pomešaju izrendane jabuke sa šećerom, C vanilinim šećerom i izrendanom koricom limuna.

Potom, sve suve sastojke za koru pomešati, izuzev jedne šolje brašna.

Na dno posude u kojoj će se lenja pita peći posuti pola smese koja je ostala u vangli. Potapkati rukom da se smesa izjednači.

Preko toga rasporediti pola fila od jabuka. Preko fila posuti ostatak smese za koru. Na kraju posuti preostalim brašnom.

Ostaviti pitu da odstoji 10-ak minuta, a za to vreme uključiti rernu da se zagreje na 200°C.

Lenju pitu sa jabukama peći oko 40 minuta.

Pita se vadi kada porumeni, potom se posipa šećerom i prekriva krpom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Preporučljivo je ostaviti pitu da odstoji preko noći da bi jabuke pustile još više soka i da bi testo omekšalo.