C Slatka tradicija

Sastojci
1 C želatin
1 C vanilin šećer
500 ml slatke pavlake
100 g C šećera u prahu
300 g smrznutog voća po želji
100 g mlevenog keksa

Naši proizvodi
Želatin Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Panna Cotta

Divna brza letnja poslastica.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
1 C želatin rastopiti u pola dl vode i ostaviti da nabubri.

500 ml slatke pavlake,100 g šećera i jedan C vanilin šećer prokuvati, pa dodati pripremljen C želatin i sve zajedno kuvati oko desetak minuta.

Masu u tečnom stanju razliti u pripremljene modlice koje su podlivene vodom i ostaviti da se ohladi.

Prokuvati 300 g voća sa 100 g C šećera u prahu do gustine koju želimo i ostaviti da se ohladi.

Pre serviranja na dno tanjirića staviti pleveni keks i stisnuti Panna cottu iz modlice i preliti je sa masom od voća.

Ukrasiti topljenom čokoladom ili nekim drugim detaljom po želji.

Komentari potrošača:

03.09.2018
redovan kolač u našoj kući

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je napraviti dan ranije od služenja.