C Slatka tradicija

Sastojci
Za mafine:
2 jaja
175 g šećera
250 g brašna
1 C prašak za pecivo
5 kašika mleka
130 g seckane čokolade
85 g margarina
4 kašike C kakaoa
Za jelkice:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
džem
100 g beli šlag
100 g šlag sa zelenom bojom
200 g čokolade (bele i crne)
ukrasi po želji (bombonice, žele bombone)

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Novogodišnja idila

Slatki mafini sa još sladjim jelkicama.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Mafini:
U jednoj posudi umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati margarin i mleko i sve dobro sjediniti.

U drugoj posudi izmešati brašno, C kakao i C prašak za pecivo. Spojiti obe mase laganim mešanjem.

Na kraju pažljivo umešati seckanu čokoladu. Napuniti kalupe, ali ne do vrha, već do trećine kalupa. Peći od 15-25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Jelkice:
Umutiti belanca sa šećerom, a zatim dodati jedno po jedno žumance. Nakon toga dodati brašno i promešati kašikom da se smesa ujednači.

Smesu izliti u pleh i ispeći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Nakon toga, pomoću kalupa napraviti krugove različitih veličina.

Krugove spajati džemom, a zatim ih ukrasiti šlagom i mrvicama.

Ostatak kore pomešati sa malo šlaga i bele čokolade, oblikovati kuglice i formirati sneška.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata