C Slatka tradicija

Sastojci
300 g brašna
150 g omekšalog margarina na sobnoj temperaturi
4 kašike šećera
prstohvat soli
na vrh noža C praška za pecivo
1 C vanilin šećer
1 jaje
Fil:
1/2 l mleka
2 C pudinga od čokolade
70 g čokolade za kuvanje
7 kašika šećera
80 g margarina
5 punih kašika iseckanih lešnika
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding čokolada Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Mrvasta čoko pita

Prhka pita sa ukusom lešnika i čokolade.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 18
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Pomešati brašno, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, šećer, so, margarin, jaje i zamesiti glatko testo. Umotati u foliju i ostaviti u frižider.

Napraviti fil dok se testo ohladi. Izlomiti čokoladu.

Staviti mleko da se kuva, ostaviti deo mleka i umutiti C puding od čokolade i šećer, i skuvati u preostalom mleku, dodati čokoladu i skuvati da se smesa zgusne.

U vruć fil odmah dodati margarin. Sve dobro promešati i ostaviti da se ohladi.

Podeliti testo na dva dela. Tepsiju veličine 25x35, na pek papiru rastanjiti prvu koru i prebaciti u tepsiju, preko njega namazati čoko fil i lešnike posuti po filu.

Preko fila naribati drugi deo testa i malo posuti lešnicima. Peći na 180 stepeni oko 40 min.

Pitu posuti sa C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata