C Slatka tradicija

Sastojci
1 i po čaša od 2 dl brašna
2 supene kašike C kakao
1 čaša od 2 dl šećera
6 supenih kašika ulja
1,5 čaša od 2 dl mleka
6 supenih kašika džema
200 g čokolade za kuvanje
kafena kašičica C sode bikarbone
malo cimeta

Naši proizvodi
Soda bikarbona Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Medeno srce

Predivan kolač, brzo se pravi, topi ustima, deca ga obožavaju, svakom dostupan jer nije skup.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Brašno, C kakao, šećer, ulje, mleko, 2 kašike džema, kafenu kašičicu C sode bikarbone i malo cimeta, pola kafene kašičice dobro izmutiti mikserom 1 minut.

Pola smese sipati u podmašćen pleh i posut malo brašnom, staviti da se peče na 220 stepeni.

Kada bude na pola pečeno izvaditi iz rerne premazati sa 4 pune supene kasike džema, na to izrendati 100 g čokolade za kuvanje.

Preostalu polovinu testa sipati odozgo i vratiti da se ispeče.

Za to vreme istopiti 100 g čokolade sa 3 kašike ulja i gotov kolač premazati ovom glazurom.

Ostaviti da se kolač dobro ohladi i čokolada stvrdne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ova mera je za tepsiju veličine 20 puta 30, najbolji ukus kolača se pokazao sa džemom od kajsije.