C Slatka tradicija

Sastojci
4 šolje vode
4 šolje šećera
1,5 šolja ulja
8 šolja brašna
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
1/2 kesice C sode bikarbone
1 kesice cimeta
4 kašike džema od kajsije
100 g čokolade za mešnju
5-6 kašika džema

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Medeni kolač

Medeni kolač u posnoj varijnti, može biti i mrsni ako dodate mleko. Brzo se sprema i veoma je ukusan, a brzo se i pojede.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U posudu staviti šećer, vodu, C vanilin šećer i mutiti dok se šećer malo ne otopi.

Dodati ulje, brašno, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu, cimet, i 4 kašike džema.

Peći koru na 180 C oko 15 minuta (zavisno od šporeta).

Pečen kolač dok je vruć premazati sa ostatkom džema.

Kada se ohladi otopiti čokoladu i premazati kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata