C Slatka tradicija

Sastojci
3 šargarepe
2 jabuke
300 g brašna
1 kašičica C praška za pecivo
1 kašičica C sode bikarbone
malo soli
1 jaje
200 ml soka od jabuke
125 g maslaca
6 kašika šećera
2 kašičice C vanilin šećera
Za posipanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Soda bikarbona Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Mafini sa šargarepom i jabukama

Mafini koji se lako prave i pogodni su za slavsko posluženje, a uz to su i jako zdravi i puni vitamina.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutite puter sobne temperature sa šećerom i C vanilin šećerom, dodajte jaje, sok, so i mešavinu brašna, C praška za pecivo i C sode bikarbone.

Masi dodajte oljuštene i izrendane jabuke i šargarepu, promešajte i izručite u korpice za mafine podmazane sa malo ulja.

Pecite na 180 stepeni oko 20-ak minuta.

Po želji pospite C šećerom u prahu i poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mafine možete spremati i van korpica, direktno u kalupu predviđenom za njih.