C Slatka tradicija

Sastojci
400 grama kora za pitu
1 šolja ulja
1 šolja šećera
1 šolja jogurta
4 jaja
1 kesica C praška za pecivo
kora limuna
Za preliv:
sok od dva limuna
6 dl vode
2 šolje šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dušica

Limun pita

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Izmešajte penasto jaja sa šećerom. Kore iscepajte na male komadiće.

Zatim u smesu sa jajima dodajte jogurt, ulje, prašak za pecivo i koru od limuna koju se prethodno narendali, pa sve to izmešajte sa iscepkanim korama i sve zajedno ulijte u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom.

Pecite oko pola sata na 170-180 stepeni zavisi od vaše rerne, samo da ne bude na najjače.

U međuvremenu prokuvajte vodu sa šećerom i limunom i ostavite da se ohladi.

Kada ste ispekli pitu, prelijte je sa sirupom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata