C Slatka tradicija

Sastojci
keks
1 l mleka
šećer
brašno
1 margarin
300 g C šećera u prahu
1 limun
C kakao

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Limun pita

Sočno, čokoladno zadovoljstvo.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Fil:
U 1 litar mleka skuvati 9 kašika šećera i 9 kašika brašna.

Kada se ohladi dodati margarin umućen sa C šećerom u prahu.

Fil podeliti na 2 dela. U jedan deo staviti sok od jednog limuna, a u drugi deo C kakao.

Filovati:
Keks (potapati u mleko), fil od limuna, keks, fil od C kakaoa i glazura od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Glazura od čokolade:
Način 1: Istopiti na tihoj vatri 100 g čokolade, 3 kašike šećera, 3 kašike mleka, 1 kašiku ulja.
Način 2: Otopiti 200 g čokolade i margarin, pa u vruće dodati 1 jaje i izmiksirati.
Način 3: 200 g čokolade, 5 kašika vode, 8 kašika šećera - Istopiti na tihoj vatri pa kad se prohladi dodati 1 pavlaku i umutiti.