C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
100 g šećera
4 belanca
2 kašike brašna
8 kašika brašna
8 kašika oraha
Fil:
4 žumanca
3 kašike C čvrstina
100 g šećera
1 narandža
1 C šlag
1 C želatin
Glazura:
150 g čokolade
2 kašike ulja

Naši proizvodi
Čvrstin Šlag topping Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Letnja narandža

Lagani, letnji kolač, kremast i ukusan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8 kolaca
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti sve sastojke za koru i peći u četvrtastom plehu.

Na pari kuvati žumanca, C čvrstin, šećer, sok cele narandže i narendanu koru narandže.

Kada se ohladi sjediniti ss umućenim C šlagom, zatim dodati zagrejan C želatin.

Sipati preko kore koja je ostala u kalupu.

Otopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kolača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako vas je više od troje napravite duplu dozu.