C Slatka tradicija

Sastojci
3 lista C oblandi
Fil 1:
400 g šećera
100 ml vode
150 g maslaca
300 g mlevenog keksa
Fil 2:
400 g šećera
120 ml vode
200 g maslaca
350 g mleka u prahu
100 g mlevenih lešnika
200 g C šećera u prahu
sok od jednog limuna
seckani lešnici

Naši proizvodi
Šećer u prahu Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Lešnik štangle

jednostavni a alepi i izdasni kolaci,uvek rado posluzeni na slavi

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
1.fil: Ušpinovati šećer i vodu, dodati maslac i na kraju keks, ujednačiti smesu.

2.fil: Ušpinovati šećer i vodu,pa time preliti smesu od maslaca, mleka i lešnika. Mikserom mutiti dok se smesa ne ujednači.

List oblande ravnomerno premazati prvim filom, preklopiti drugim listom oblande, pa premazati drugim filom, zatim preklopiti trećim listom oblande i pritisnuti da se dobro stegne.

Umutiti C šećer u prahu sa sokom od limuna u gustu belu masu i time preliti oblandu.

Dekorisati seckanim lešnicima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata