C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 jaja
5 kašika kristal šećera
5 kašika brašna T-500
3 kašike C kakao praha
1 kesica C praška za pecivo
Sirup za koru:
15 ravnih kasika kristal šećera
300 ml vode
Fil:
2 kašika brašna T-400 (može i T-500)
12 kašika kristal šećera
1 kesica C vanilin šećera
600 ml mleka
1 margarin (250g)
100 g C šećera u prahu
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
50 ml mleka
kašike ulja ili 50 g maslaca

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ledene kocke

Prelepo kremasto uživanje, omiljena poslastica mojih ukućana, sa razlogom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Fil:
Pomešati brašno sa kristal šećerom i malo hladnog mleka u glatku masu da nema grudvica, ostatak mleka od 600 ml staviti da provri.

Kada provri skinuti sa ringle i sipati u tankom mlazu smesu od brašna uz mešanje. Vratiti na ringlu i kuvati na tihoj vatri par minuta dok se ne zgusne.

Skinuti sa ringle i pustiti da se ohladi. Za to vreme pripremite koru.

Kora:
Posebno umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati umućena žumanca, zatim dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo i polako umešati.

Izliti u podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje) i peći na 180°C oko 20-30min. (proverite čačkalicom da li je pečeno).

Za to vreme pripremite sirup tako što ćete šećer i vodu sipati u šerpicu i pustiti da vri 4-5 minuta.

Gotovu vruću koru preliti vrućim sirupom (sirup sipati kašikom da bi se ravnomerno natopila kora).

Kada se fil ohladio (može da bude mlako), umutite penasto margarin i C šećer u prahu i sve pomešajte u glatku masu. Sipajte preko kore.

Glazura:
Otopite čokoladu, maslac i mleko. Prelite preko ledene kocke.

Ostavite u frižider da se dobro ohladi, najmanje 2 sata.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Margarin ostavite da omekne na sobnoj temperaturi. Ako vam je previše slatko može manje šećera u fil, mada je meni ovako taman :).
Za glazuru može i neka gotova čokoladna glazura. Ledenu kocku što bolje ohladite, najbolje preko noći.