C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 jaja
150 g šećera
150 g brašna
6 kašika vode
Za fil:
1 l mleka
2 C pudinga od kokosa
150 g margarina
200 g šećera
150 g C kokosa
Za dekoraciju:
300 ml slatke pavlake
50 g C kokosa

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Puding kokos

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tamara

Krem kocke od kokosa

Za lubitelje kokosa, predobar kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Jaja razdvojiti pa belanca sa polovinom šećera umutiti u čvrst sam.

Žumanca izmiksati s ostatkom šećera, a zatim dodati vodu i brašno.

Pažljivo sjediniti ove dve smese.

Masu sipati u pleh veličine 34x25cm, obložen papirom za pečenje i na 180°C peći koru oko 25 minuta.

Ostavite je da se ohladi. Kora treba da ostane svetla.

Za fil puding razmutiti sa šećerom u malo mleka, tako da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da provri pa u njemu skuvati puding. Ostavite da se ohladi.

Margarin penasto umutiti, dodati kokos pa na kraju i dalje muteći manjom brzinom umešati ga u fil, kašiku po kašiku.

Fil namazati na koru, a nakon toga umutiti slatku pavlaku i naneti je preko fila i sve posuti C kokosom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koru peći manje od 25 minuta, pazite kad porumeni. Ja preko fila stavim i C šlag umesto slatke pavlake.