C Slatka tradicija

Sastojci
200 g suvih krušaka
200 g suvih šljiva
200 g suvih kajsija
100 g brašna
100 g C čvrstina
1 kesica C suvog kvasca
30 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
1 kesica cimeta
65 g narezanih lešnika
65 g narezanog kandiranog limuna
100 g suvog grožđa
1 C šlag

Naši proizvodi
Čvrstin Suvi kvasac Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač za posebne prilike

Idealan za sve prilike,a posebno za slave

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Suvo voće namočimo u 400 ml vode i ostavimo nekoliko sati. Onda ga u istoj vodi kuvamo oko 3 minute.

Voće odcedimo, vodu stavimo na stranu. Voće ohladimo i narežemo na kocke.

Umešamo brašno, kvasac i ostale sastojke i dodamo 150 ml vode od kuvanog voća. Sve dobro promešamo, dodamo voće, lešnike, kandirani limun i suvo grožđe.

Testo stavimo u dobro namašćen model i pokrijemo. Model stavimo u lonac sa vodom. Voda mora biti u visini 1/3 modela.

Model pokrijemo i kuvamo 1 sat.

Kada je kuvan istresemo iz modela i poslužimo sa kompotom ili šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kuvati na laganoj vatri, da kolač bude mekan i sočan.