C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
1 šoljica ulja
2 šoljice mleka
4 šoljice šećera
8 šoljica brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
višnje iz komopta ili sveže
Fil:
mleko
šećer po ukusu
2 C pudinga od vanile pripremiti po uputstvu sa pakovanja.

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač sa višnjama i pudingom

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Penasto umutiti jaja, a zatim dodati ulje, mleko, šećer, brašno i prašak za pecivo i vanilin šećer.

Dobro sjediniti smesu. Ukoliko je gusta može se dodati jos malo mleka ili vode.

Dobijenu smesu posuti u predhodno pouljen i brašnom posuti pleh.

Veličina pleha zavisi od toga koliko želite da kolač bude “debeo”. Na kraju posuti očišćenjim višnjama.

Nemam određenu količinu višanja, ali volim da bude što bogatiji.

Višnje malo pospem brašnom da ne potonu skroz na dno ili 2/3 smese zapečem, pa poređam višnje.

Zatim dodam preostalu smesu i stavim da se ispeče (kako vam je lakše).

Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

Koru malo prohladiti, pa preliti takođe malo prohlađenim pudingom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Može se dekorisati i sa C šlagom.