C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
200 g šecera
450 g kesten pirea
2 kašike ruma
100 g mlevenih oraha
50 g brašna
1 C kašicica praška za pecivo
Za fil:
300 g C šlaga
6 dl kisele vode
3 kašike C vanilin šecera
1 kesica C želatina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šlag univerzalni Vanilin šećer Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Angela

Kolač sa kestenom

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Jaja penasto umutiti sa šećerom, umešati rum, kesten, orahe, brašno i C prašak za pecivo.

Testo podeliti na tri jednaka dela.

Uliti u manji, nauljen i brašnom posut pleh i peći 25 minuta na 200 stepeni (svako testo ispeći pojedinačno).

Želatin pripremiti prema upustvu.

Šlag umutiti sa kiselom vodom i vanilin šećerom, umešati želatin.

Filovati kore.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata