C Slatka tradicija

Sastojci
1,5 kg jabuka
200 g šećera
250 g brašna
C prašak za pecivo
C vanilin šećer
200 g C griza
1 kašika cimeta
Za preliv:
2 kašike C kakaoa
100 g šećera
300 ml vode

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Pšenični griz Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač sa jabukama

Izvrstan i sočan.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Izrendajte ili isecite jabuke, dodajte 100 g šećera i cimet. Smesu podelite na tri dela.

U posebnoj činiji pomešajte brašno, 100 g šećera, C prašak za pecivo, C vanilin šećer i C griz, pa i ovu smesu podelite na tri dela.

Podmažite pleh, sipajte deo smese od jabuka, preko deo smese sa brašnom, pa tako naizmenično dok sve ne razlijete.

Kolač poprskajte sa 150 ml vode i pecite sat vremena na 200 stepeni.

Skuvajte šećerni preliv, pa ga toplog prelijte preko kolača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata