C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
250 g brašna
250 g šećera
250 g maslaca
konzervisane kajsije (850 ml)
kora od limuna
malo soli
1 C Prašak za pecivo
2 C Vanilin šećera
50 ml soka od kajsija
50 ml likera od kajsija
2 kašike C Šećera u prahu
2 kašike badema

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač od kajsija

Slatka kombinacija kajsije i badema.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti čvrst sneg od belanaca.

Penasto umutiti maslac, šećer, nastruganu koru limuna, C vanilin šećer i malo soli.

Dodavati jedno po jedno žumance. Izmešati brašno, C Prašak za pecivo, smesu od jaja i sneg od belanaca.

Dno kalupa obložiti masnim papirom, pa izručiti testo. Odozgo poređati polutke oceđenih kajsija.

Peći u zagrejanoj pećnici na 180 C 50 minuta. Pečen kolač izvaditi iz kalupa i probosti na više mesta.

Izmešati liker i sok od kajsija i preliti vreli kolač, pa ohladiti.

Bademe sečene na listiće propržiti bez dodavanja masnoće.

Kolač posuti C šećerom u prahu, a sredinu pokriti listićima badema.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata